KURSUS FOR INDSKOLINGEN: Vrede, irritabilitet, frygt eller nervøsitet kan hurtigt komme til at fylde meget i en elevs eller i en klasses liv. At forstå hvad der foregår i hjernen i sådanne situationer er vigtigt for at skabe læring og følelsesregulering. Her spiller amygdala en nøglerolle.

Er du lærer, pædagog eller AKT i indskolingen? Har du fået dine aha-oplevelser omkring amygdala – og drømmer om på systematisk vis at kunne indvie indskolingsbørn i denne hjernefunktion?

Amygdala-kursus for forældre

Ønsker I at introducere amygdala til jeres elever i indskolingen men er lidt i tvivl om, hvor I skal starte og slutte henne? Vil I gerne være mere sikre i, hvilken rolle amygdala spiller i børns og voksnes liv? Vil I have konkret inspiration til, hvordan amygdala-kendskab og amygdala-venskab opbygges på lang sigt, så det ikke bare bliver ”endnu et tema, der er glemt i morgen”? Så er dette kursus for jer!

Kursusdato:
29. maj 2018, kl. 9 til 16.

Kursuspris og -sted:
2.899 DKK ekskl. moms, hvilket inkluderer:

  • Mappe med konkret plan for hvordan amygdala kan introduceres for børn i indskolingen: modul for modul og med aktiviteter, der fanger børns opmærksomhed og interesse
  • Et sæt flotte HJERNESMART-plakater med fem plakater, der kan hænges op i klasserummet til at understøtte kendskabet til hjernens spilleregler (værdi 398 kr. ekskl. moms).
  • Dansk oversættelse af historie, der illustrerer, hvordan det opleves at være kapret af sin amygdala.
  • Forplejning på kurset (begynder med morgenmad kl. 8.30)

Ved samtidig tilmelding af flere fra samme skole gives 10% rabat.

 

Kurset foregår på Danhostel Fredensborg, som ligger naturskønt, lige opad Fredensborg Slotshave og Esrum Sø. Stedet er kendt for sit venlige og personlige værtspar og deres lækre mad. Vi vil benytte os af naturen til visse gående øvelser – så lad gerne de højhælede blive hjemme ? Ønsker du overnatning for egen regning, kan du kontakte Danhostel Fredensborg på 60 54 97 00 eller fredensborg@danhostel.dk. Du får 15% rabat på overnatninger på vandrehjemmet ifm. kurset. Vil du overnatte på hotel i stedet, er naboen Hotel Fredensborg Store Kro en mulighed. Hotellet kan kontaktes på 36 44 80 20 eller info@storekro.com.

Dagens temaer:

  • Hvad giver det børn (og voksne) at kende til amygdala og pandelapperne?
  • I hvilken rækkefølge kan elever med fordel lære at bruge de forskellige amygdala-værktøjer?
  • Skal vi nu droppe at tale om følelser?
  • Hvilken tilstand skal du som underviser være i for at henvise til amygdala og hjernens spilleregler
  • Hvordan går du foran som et amygdala-regulerende forbillede for eleverne?

samspillet-mellem-amygdala-og-pandelapperne

Deltagelse i kurset forudsætter, at du/I har læst og reflekteret over bøgerne ”Hjernesmarte Børn” samt ”Hjernesmart Pædagogik” af Anette Prehn.

ARTIKEL: Hun lærer børn at sige “amygdala”

Kurset er ikke et egentligt certificeringskursus (og i parentes bemærket leveres al undervisning i de hjernesmarte værktøjer af Anette Prehn – betegnelsen ”Hjernesmart” er et registreret varemærke). Kurset klæder dig på til at kunne introducere amygdala på en systematisk og engagerende måde for din klasse – og for andre klasser/elever på din skole.

VIDEO: Amygdala-sangen

Tilmelding
Tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet ved at klikke her:

Aftalebetingelser

Aflysning af kursusdeltagelse – eller flytning til andet kursus – kan ske omkostningsfrit indtil to måneder før afholdelsen. Ved aflysning af kursusdeltagelse – eller flytning til andet kursus – mindre end to måneder og mere end to uger før afholdelsen, tilbagebetales 50% af kursusprisen. Ved aflysning af kursusdeltagelse – eller flytning til andet kursus – mindre end to uger før afholdelsen, gives der desværre ingen tilbagebetaling, men kunden tilbydes deltagelse i et senere kursus med 33% rabat.

VIDEO: Pigen, der beroligede sin amygdala ved at sige ‘undskyld’


Anette Prehn (1975) er iværksætter, videnskabsformidler, sociolog og forfatter til en række bestseller-bøger om hjernens spilleregler, og disses betydning for socialt samspil, læring og ledelse. Hun opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at almindelige mennesker har gavn og glæde af det?” Det kickstartede hendes mission: at lave fremragende og jordnær videnskabsformidling; i særdeleshed at gøre hjerneforskning og socialpsykologi tilgængelig og brugbar for alle. Det gør hun bl.a. i sin HJERNESMART-trilogi: Hjernesmarte BørnHjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Senest har hun fået udgivet HJERNEVENNER-serien, skrevet så man kan forstå og bruge den fra 10 år og opefter. Den første minibog hedder Stierne i hjernen og anbefales varmt af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær. Den anden hedder Bliv ven med hjernens amygdala og anbefales af professor i socialpsykologi, Per Schultz Jørgensen. Den tredje hedder Gør hjernen til en medspiller og anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017, Louise Klinge. Den fjerde Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard. Den femte Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen, mens den sjette Tag nye billeder med hjernen, anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens. Den syvende minibog Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer.Du kan købe Hjernevenner-seriens minibøger samlet her. Du kan også læse mere om Anette Prehns mission her.