KURSUS FOR FORÆLDRE: Vrede, irritabilitet, frygt eller nervøsitet kan hurtigt komme til at fylde meget i et barns eller en families liv. At forstå hvad der foregår i hjernen i sådanne situationer er vigtigt for at skabe læring og følelsesregulering. Her spiller amygdala en nøglerolle. Når vi oplever disse voldsomme følelsesudbrud, er vi nemlig kapret af vores amygdala, og vi kan med fordel se at få den beroliget igen.

Alle børn, forældre og familier kan have værdi af at kende til amygdala. Kurset her henvender sig dog særligt til forældre til børn mellem cirka 4 og 10 år.

Det er for dig, der har fået aha-oplevelser omkring amygdala gennem læsningen af Hjernesmarte Børn og drømmer om at kunne indvie dine børn i denne hjernefunktion på empatisk, engagerende og systematisk vis. Hvordan man bliver “dus” med amygdala? Hvor starter og slutter man henne? Hvilke værktøjer kan bruges hvordan? Kurset her viser vej!

Kursusdato:
28. maj 2018, kl. 9 til 16. (pris: 2.000 DKK inkl. 25% moms)

Kursuspris og sted:
2.000 kr., hvilket inkluderer:

 • Mappe med konkret plan for, hvordan du kan introducere amygdala for dine børn.
 • Dansk oversættelse af historie, der illustrerer, hvordan det opleves at være kapret af sin amygdala.
 • Forplejning på kurset (begynder med morgenmad kl. 8.30)

Der er mulighed for at købe et hjemmelavet amygdala-træur til særpris på kurset. Prisen på dagen er 188 kr (normalpris: 373 kr).

Ved samtidig tilmelding af flere fra samme familie eller netværk – gives der 10% rabat.

Amygdala-kursus for lærere og pædagoger i indskolingen

Kurset foregår på Danhostel Fredensborg, som ligger naturskønt, lige opad Fredensborg Slotshave og Esrum Sø. Stedet er kendt for sit venlige og personlige værtspar og deres lækre mad. Vi vil benytte os af naturen til visse gående øvelser – så lad gerne de højhælede blive hjemme ? Ønsker du overnatning for egen regning, kan du kontakte Danhostel Fredensborg på 60 54 97 00 eller fredensborg@danhostel.dk. Du får 15% rabat på overnatninger på vandrehjemmet ifm. kurset. Vil du overnatte på hotel i stedet, er naboen Hotel Fredensborg Store Kro en mulighed. Hotellet kan kontaktes på 36 44 80 20 eller info@storekro.com.

Deltagelse i kurset forudsætter, at du/I har læst og reflekteret over bogen ”Hjernesmarte Børn” af Anette Prehn.

Dagens temaer:

 • Hvad giver det børn (og voksne) at kende til amygdala og pandelapperne? Hvad giver det til relationen mellem forældre og børn?samspillet-mellem-amygdala-og-pandelapperne
 • I hvilken rækkefølge kan børn med fordel lære at bruge de forskellige amygdala-værktøjer?
 • Skal vi nu droppe at tale om følelser?
 • Hvilken tilstand skal du som voksen være i for at henvise til amygdala og hjernens spilleregler? Hvordan går du foran som et amygdala-regulerende forbillede?
 • Hvilke stier er nyttige at styrke i hverdagen for at forebygge amygdala-kapringer?

ARTIKEL: Hun lærer børn at sige “amygdala”

Kurset er ikke et certificeringskursus (og i parentes bemærket leveres al undervisning i de hjernesmarte værktøjer af Anette Prehn – betegnelsen ”Hjernesmart” er et registreret varemærke).

Kurset klæder dig på til at kunne introducere amygdala på en systematisk og engagerende måde for din familie og omgangskreds.

VIDEO: Amygdala-sangen

Tilmelding
Tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet ved at bruge betalingslinket nedenfor.

Aftalebetingelser

Aflysning af kursusdeltagelse – eller flytning til andet kursus – kan ske omkostningsfrit indtil to måneder før afholdelsen. Ved aflysning af kursusdeltagelse – eller flytning til andet kursus – mindre end to måneder og mere end to uger før afholdelsen, tilbagebetales 50% af kursusprisen. Ved aflysning af kursusdeltagelse – eller flytning til andet kursus – mindre end to uger før afholdelsen, gives der desværre ingen tilbagebetaling, men kunden tilbydes deltagelse i et senere kursus med 33% rabat.

VIDEO: Pigen, der beroligede sin amygdala ved at sige ‘undskyld’

LÆS OGSÅ BLOGINDLÆGGET: Hjælp dine børn godt igennem livets store forandringer


Anette Prehn (1975) er iværksætter, forskningsformidler, sociolog og forfatter til en række bestseller-bøger om hjernens spilleregler og disses betydning for socialt samspil, mental sundhed, læring og ledelse. Hendes nyeste bog er "Det syngende menneske. Nye veje til forbundethed". Anette Prehn opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?” Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle. Anette Prehn har bl.a. fået udgivet "Afledte effekter. Tag skyklapperne af - styrk børn og unges livsmestring", "FLIP - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" samt HJERNESMART-trilogien: Hjernesmarte Børn, Hjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Hun har også skrevet minibøgerne Ansvar og Mod samt HJERNEVENNER-minibogsserien, så børn og unge kan lære at gøre hjernen til en medspiller i hverdagen:

 • Stierne i hjernen anbefales af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær
 • Bliv ven med hjernens amygdala anbefales af professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen
 • Gør hjernen til en medspiller anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017 Louise Klinge
 • Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard
 • Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen
 • Tag nye billeder med hjernen anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens
 • Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer

Anette Prehn er også en flittig skaber af sange til Danmark, primært i samspil med komponisterne Rasmus Skov Borring og Kristian Bisgaard. Du kan se/synge alle hendes offentliggjorte sange her. Og læse mere om Anette Prehns mission her

Følg Anette Prehn på Facebook | Følg Anette Prehn på LinkedIn