Årsskiftet blev ganske særligt hos mig. Her blev 19 af mine sangtekster nemlig sendt ind som mulige bidrag til den nye udgave af Højskolesangbogen. Jeg har været så privilegeret at møde nogle af Danmarks dygtigste komponister i året, der gik; tilmed komponister, som fandt det værd at give mine tekster liv og melodi. En stor tak til Kristian Bisgaard Enevoldsen og Rasmus Skov Borring.

Nu lever sange som bl.a.:
En sang om livsmod (skrevet for at bibringe ungdommen et større perspektiv på livets udfordringer)
Nærvær i skærmenes tid (om menneskers grundlæggende behov for nærvær, også i en digital tidsalder)
Klodens sommerfuglevinger (om “den lilles” kraft i den store verden)
Ræk ud (om ensomhed og hvad vi hver især kan gøre)
Livets vibration (en sansevækkende morgensang og hyldest til naturens gratis gaver)
– På æselryg, et smertens ridt (om at bære på en sag, der er langt større end én selv; en julesang, der kan synges hele året)
– Der er et nu, et da og et i morgen (om at forbinde sig med “alle aldre”; dels i én selv til fremme af det store perspektiv, dels i andre til fremme af empati)

Fællessangene offentliggøres løbende på: www.hjernesmart.dk/sange-til-danmark Her finder du også noder, tekster mm.

Lad os bruge fællessang til at give børn og unges et stærkt balancepunkt i livet og fremme deres oplevelse af mening og trivsel.

Solskin,

Anette
(anette@anetteprehn.com)


Anette Prehn (1975) er iværksætter, forskningsformidler, sociolog og forfatter til en række bestseller-bøger om hjernens spilleregler og disses betydning for socialt samspil, mental sundhed, læring og ledelse. Hendes nyeste bog er "Det syngende menneske. Nye veje til forbundethed". Anette Prehn opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?” Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle. Anette Prehn har bl.a. fået udgivet "Afledte effekter. Tag skyklapperne af - styrk børn og unges livsmestring", "FLIP - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" samt HJERNESMART-trilogien: Hjernesmarte Børn, Hjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Hun har også skrevet minibøgerne Ansvar og Mod samt HJERNEVENNER-minibogsserien, så børn og unge kan lære at gøre hjernen til en medspiller i hverdagen:

  • Stierne i hjernen anbefales af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær
  • Bliv ven med hjernens amygdala anbefales af professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen
  • Gør hjernen til en medspiller anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017 Louise Klinge
  • Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard
  • Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen
  • Tag nye billeder med hjernen anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens
  • Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer

Anette Prehn er også en flittig skaber af sange til Danmark, primært i samspil med komponisterne Rasmus Skov Borring og Kristian Bisgaard. Du kan se/synge alle hendes offentliggjorte sange her. Og læse mere om Anette Prehns mission her

Følg Anette Prehn på Facebook | Følg Anette Prehn på LinkedIn