Hver måned fra september 2017 til marts 2018 vil der udkomme en minibog på 24 sider om hjernens spilleregler fra Anette Prehns hånd. Bøgerne er skrevet, så de kan forstås fra 10 år og opefter og har følgende temaer/arbejdstitler:

  1. Stierne i hjernen (september 2017)
  2. Bliv ven med hjernens amygdala (oktober 2017)
  3. Gør hjernen til en medspiller (udkommer 29. november 2017)
  4. Sov dig til en bedre hjerne (udkommer 18. december 2017)
  5. Din kreative hjerne (januar 2018)
  6. Giv hjernen plads til at udvikle sig (februar 2018)
  7. Tag nye billeder med hjernen (marts 2018)

Her kan du se læsernes foreløbige anmeldelser samt den varme anbefaling som hjerneforsker og professor Troels W. Kjær giver seriens første bog med på vejen.

Her kan du bl.a. se Per Schultz Jørgensens anbefaling af bog 2; “Bliv ven med hjernens amygdala.”

Her kan Ph.d. Louise Klinges anbefaling af bog 3; “Gør hjernen til en medspiller”.


Anette Prehn (1975) er sociolog, facilitator, foredragsholder og forfatter til 12 bøger og minibøger på syv sprog om hjernens spilleregler. Hun opdagede for ca. 12 år siden, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at almindelige mennesker har gavn og glæde af det?” Det kickstartede hendes mission: at lave fremragende og jordnær videnskabsformidling; i særdeleshed at gøre hjerneforskning og socialpsykologi tilgængelig og brugbar for alle. Det gør hun bl.a. i sin HJERNESMART-trilogi: en række bestseller-bøger om hjernens logikker; Hjernesmarte Børn, Hjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Senest har hun fået udgivet HJERNEVENNER-serien, skrevet så man kan forstå og bruge den fra 10 år og opefter. Den første hedder Stierne i hjernen og anbefales blandt andre varmt af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær. Den anden hedder Bliv ven med hjernens amygdala og anbefales bl.a. af professor i socialpsykologi, Per Schultz Jørgensen. Den tredje hedder Gør hjernen til en medspiller og anbefales bl.a. af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017, Louise Klinge. Den fjerde Sov dig til en bedre hjerne anbefales bl.a. af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard. Den femte Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen, mens den sjette Tag nye billeder med hjernen, anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens. Den syvende minibog Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer. Du kan læse om alle Hjernevenner-seriens minibøger samlet her. Du kan også læse mere om Anette Prehns mission her