“Hjernevenner” er en ny serie minibøger om hjernens spilleregler, skrevet så de kan forstås fra 10 år og opefter. De forklarer blandt andet hjernens plasticitet, hjernens alarmklokke og søvnens betydning i jordnært sprog. De anbefales varmt af nogle af Danmarks mest anerkendte professorer. På nuværende tidspunkt er der udkommet fire minibøger i serien. Yderligere tre er på vej.

Du kan læse om de hidtidige titler i Hjernevenner-serien her:

Allerede nu er nogle af bestillingerne bemærkelsesværdige. På billedet ser du, hvordan en leder fra Jylland sirligt har pakket et sæt med fire minibøger ind til hver af sine medarbejdere, inklusive et håndskrevet kort. Jeg hører også, hvordan en skole på Fyn har bestilt 600 eksemplarer af den første minibog om Stierne i hjernen: et eksemplar til hver elev på skolen. Og hvordan en psykologpraksis på Sjælland har købt 200 eksemplarer af hver af de første tre minibøger til at dele ud af.

Jeg ved fra feedbacken fra jer læsere, hvordan én lille minibog kan give kæmpe indsigter og hjælpe både et barn, en ung, en voksen og en familie. Men det er klart, at når en organisation investerer i at brede kendskabet til hjernens spilleregler ud til ALLE i den (eller i berøring med den), så er det noget, der for alvor rykker. Det skaber et fælles sprog og stærke forudsætninger for et få stor fælles læring og værdi ud af det i det daglige samspil med hinanden.

Hjernens spilleregler har stor betydning for vores samspil med hinanden og med os selv. Men stort set ingen kender eller mestrer det. Selv når hjerneforskere gør sig umage med deres formidling og siger: “Neurons that fire together, wire together”, “brug det eller mist det” og “selvdirigeret neuroplasticitet” ved de færreste, hvordan disse spilleregler kan bruges i praksis. Det er mit erklærede mål at trække hjerneforskningen ud af elfenbenstårnet og formidle den i et metaforisk og enkelt sprog, som almindelige mennesker kan forstå, huske, bruge og have daglig glæde af.

Hidtil har jeg fået udgivet fem bøger om hjernens spilleregler – herunder den populære Hjernesmart-serie (Hjernesmart ledelse, Hjernesmarte børn og Hjernesmart pædagogik) – men nu er tiden kommet til, at børn og unge kan blive “dus” med deres hjerne. Jeg føler mig forpligtet til at formidle denne viden til mennesker på et tidspunkt i menneskehedens historie, hvor forskerne ved en masse, der aldrig bliver en del af vores daglige vaner. Og at udvikle værktøjer og forståelser, der gør det enkelt at få værdi af hjernens spilleregler – for alle!

Hvis du selv vil læse med, kan du bl.a. købe bøgerne her:

For større ordrer kontakt da forlaget Dafolo f.eks. på: forlag@dafolo.dk

Indtil primo marts 2018 udgives der tre bøger mere i Hjernevenner-serien: “Giv hjernen plads til udvikling” (januar), “Tag nye billeder med hjernen” (februar) og “Din kreative hjerne” (marts).

Anette Prehn (1975) er sociolog, facilitator, foredragsholder og forfatter til fem bøger om hjernens spilleregler. Hun opdagede for ca. 10 år siden, at hjernen følger bestemte spilleregler, der har stor betydning for menneskers sociale samspil – men at stort set ingen kender dem. Og at selv de mennesker, der vist nok har hørt om dem, ikke nødvendigvis ved hvordan de skal bruges. Det er Anette Prehns ambition at lave fremragende, jordnær videnskabsformidling: i særdeleshed at gøre hjerneforskning og socialpsykologi tilgængelig og brugbar for alle. Det gør hun bl.a. i sin HJERNESMART-trilogi: en række bestseller-bøger om hjernens logikker. Fra september 2017 og et halvt år frem er hun konstant bogaktuel: Hver måned udkommer en ny minibog på 24 sider i HJERNEVENNER-SERIEN, skrevet så man kan forstå og have glæde af den fra 10 år og opefter.