Hjernespejd-spejderne er kåret som året ungdomsforening

af | Børn og unge, Mental sundhed, Vaneændring

Jeg er pærestolt over at samarbejde med selveste Årets Ungdomsforening: Køgespejderne. Vi udvikler spejdermærker sammen – med afsæt i Hjernevenner-serien. Det er DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd – der hvert år kårer Årets Ungdomsforening.

I videoen her kan du høre dommerkomitéens begrundelse for udmærkelsen. Bl.a. gik Køgespejderne praktisk til værks, da corona ramte og indkøbte enmands-telte og coronasikkert kogegrej, så de kunne gennemføre ture trods pandemien. De har også fundet på at lade frivillige støttepersoner hjælpe børn og unge med særlige behov, som ellers kan have svært ved at opretholde en plads i foreningslivet ????

Og nåh ja … ved 01:54 kan du høre om vores HJERNESPEJD, som er en kompetenceudviklingsrejse, der bliver tilgængelig for alle blå spejdere i Danmark. De to første mærker lanceres i foråret. Det bliver Stierne i hjernen-mærket og Amygdala-mærket. I den forbindelse vil jeg sørge for at konvertere idéen til skolediplomer, så alle grundskoler i hele Danmark kan vælge at gøre noget lignende: at styrke børn og unges mentale sundhed samt håndtering af læreprocesser, socialt samspil og følelsesregulering ved at gøre dem klogere på hjernens spilleregler.

Her kan du læse mere om Køgespejderne, der bl.a. har som princip at “Vi mødes i weekenden når det er lyst – ingen aftenmøder” & “Vi er altid ude i naturen – aldrig indenfor”. De mødes i afdelingerne 3 timer hver anden uge (i stedet for – hvad der er mere typisk – at have et ugentligt 1,5 times møde efter skole/arbejde).

Her kan du læse om DUF’s kåring af Køgespejderne til Årets Ungdomsforening 2021

HJERNESPEJDs Stierne i hjernen-mærke

HJERNESPEJDs Amygdala-mærke

Anette Prehn (1975) er iværksætter, forskningsformidler, sociolog og forfatter til mere end 20 bestseller-bøger om hjernens spilleregler og disses betydning for socialt samspil, mental sundhed, læring og ledelse.

Anette Prehn opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?”

Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle. "Forskning til folket!" er Anette Prehns motto, og hun formidler vigtig forskning jordnært, engagerende og med et glimt i øjet, så den kan forstås, huskes og anvendes. 

Anette Prehn har bl.a. fået udgivet "Afledte effekter. Tag skyklapperne af - styrk børn og unges livsmestring", "FLIP - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" samt HJERNESMART-trilogien: Hjernesmarte Børn, Hjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Hun har også skrevet minibøgerne Ansvar, Mod og Empati i MENNESKEKENDER-minibogsserien til teenagere samt HJERNEVENNER-minibogsserien, så børn og unge kan lære at gøre hjernen til en medspiller i hverdagen:

  • Stierne i hjernen anbefales af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær
  • Bliv ven med hjernens amygdala anbefales af professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen
  • Gør hjernen til en medspiller anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017 Louise Klinge
  • Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard
  • Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen
  • Tag nye billeder med hjernen anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens
  • Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer

Anette Prehn er også en flittig skaber af sange til Danmark, primært i samspil med komponisterne Rasmus Skov Borring, Kristian Bisgaard og Erik Sommer. Det er blevet til mere end 80 gennem årene - og du kan finde dem på www.anetteprehn.dk

Styrk dit barns livsmestring – bliv i stand til at spotte de afledte effekter

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få tilsendt et uddrag af bogen Afledte effekter - helt gratis.

Samtykke

You have Successfully Subscribed!