Vrede, irritabilitet, frygt eller nervøsitet kan hurtigt komme til at fylde meget i børnegruppes liv. At forstå hvad der foregår i hjernen i sådanne situationer er vigtigt for at skabe læring, følelsesregulering og øget empati. Nu har du mulighed for at komme på et unikt to-dages kursus, der udforsker, hvordan viden om hjernens spilleregler og særligt amygdala kan formidles og opleves i børnehøjde.

Datoer: 8. og 9. december 2020 (eksternat)

Kursets temaer:

 • Hvad giver det børn (og voksne) at kende til amygdala og pandelapperne?
 • I hvilken rækkefølge kan børn med fordel lære at bruge de forskellige amygdala-værktøjer?
 • Best practice & rum til refleksion
 • Skal vi nu droppe at tale om følelser?
 • Hvordan går du foran som et amygdala-regulerende forbillede for børnene?

Deltagelse i kurset forudsætter, at du/I har læst og reflekteret over enten ”Hjernesmarte Børn” eller ”Hjernesmart Pædagogik” af Anette Prehn.

Kursets målgruppe: Lærere, pædagoger og AKT’er i indskolingen. Pædagoger, der arbejder med de ældste børnehavebørn.

Måske overvejer I at introducere det hjernesmarte univers for jeres elever i indskolingen men er lidt i tvivl om, hvor I skal starte og slutte henne? Måske vil I gerne have konkret inspiration til, hvordan amygdala-kendskab og amygdala-venskab opbygges på lang sigt, så det ikke bare bliver ”endnu et tema, der er glemt i morgen”?

08 - 09december

Hjernens Pirat 8.-9. december 2020

8. december 2020 Store Kro i Fredensborg 5.999,00DKK ekskl. moms / 7.498,75DKK inkl. moms 13 pladser tilbage
Køb

Kursuspris: 5.999 DKK ekskl. moms, hvilket inkluderer:

 • Engagerende, interaktiv, jordnær og praktisk anvendelig undervisning ved Anette Prehn, 9 til 15.30 begge dage.
 • Konkret plan for hvordan amygdala kan tænkes ind i arbejdet med børn i indskolingen og med de ældste børnehavebørn: modul for modul og med aktiviteter, der fanger børns opmærksomhed og interesse.
 • Et sæt flotte Hjernesmart-plakater med fem plakater, der kan hænges op på væggen for at understøtte kendskabet til hjernens spilleregler (værdi 398 kr. ekskl. moms).
 • De to billedbøger Udbryderkongen og indbrudstyven samt Lille Stens rejse, der illustrerer, hvordan børn kan ”tage nye billeder” af svære situationer og dermed regulere amygdala (værdi: 208 kr. ekskl. moms)
 • Forplejning på kurset (begynder med morgenmad kl. 8.30 på Dag 1).

Ved samtidig tilmelding af tre eller flere fra samme skole eller institution gives 10% rabat.

Rammerne og øvelserne undervejs på kurset respekterer de til enhver tid udstukne retningslinjer af myndighederne.

Kursussted: Fredensborg Store Kro. Fredensborg Store Kro ligger naturskønt, lige opad Fredensborg Slotshave og Esrum Sø. Vi vil benytte os af naturen til visse gående øvelser – så lad gerne de højhælede blive hjemme! Ønsker du overnatning for egen regning får du en god rabat, hvis du nævner for Store Kro, at du deltager på kurset. Skulle du have allergier eller særlige ønsker til forplejning, eller vil du i øvrigt i kontakt med Store Kro, kan du maile på info@storekro.com eller ringe 71 71 21 21.

ARTIKEL: Hun lærer børn at sige “amygdala”

Kurset er ikke et egentligt certificeringskursus (og i parentes bemærket leveres al undervisning i de hjernesmarte værktøjer af Anette Prehn, ligesom betegnelsen ”hjernesmart” er et registreret varemærke).

I stedet klæder kurset dig på til at kunne tænke amygdala og pandelapperne systematisk ind i din pædagogik og didaktik og formidle centrale hjernespilleregler på en engageret måde for ”dine” elever/børn.

VIDEO: Amygdala-sangen

AFTALEBETINGELSER

Aflysning af kursusdeltagelse – eller flytning til andet kursus – kan ske omkostningsfrit indtil to måneder før afholdelsen. Ved aflysning af kursusdeltagelse – eller flytning til andet kursus – mindre end to måneder og mere end to uger før afholdelsen, tilbagebetales 50% af kursusprisen. Ved aflysning af kursusdeltagelse – eller flytning til andet kursus – mindre end to uger før afholdelsen, gives der desværre ingen tilbagebetaling, men kunden tilbydes deltagelse i et senere kursus med 33% rabat.

VIDEO: Pigen, der beroligede sin amygdala ved at sige ‘undskyld’

08 - 09december

Hjernens Pirat 8.-9. december 2020

8. december 2020 Store Kro i Fredensborg 5.999,00DKK ekskl. moms / 7.498,75DKK inkl. moms 13 pladser tilbage
Køb

Anette Prehn (1975) er iværksætter, forskningsformidler, sociolog og forfatter til en række bestseller-bøger om hjernens spilleregler og disses betydning for socialt samspil, mental sundhed, læring og ledelse. Hendes nyeste bog er "Det syngende menneske. Nye veje til forbundethed". Anette Prehn opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?” Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle. Anette Prehn har bl.a. fået udgivet "Afledte effekter. Tag skyklapperne af - styrk børn og unges livsmestring", "FLIP - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" samt HJERNESMART-trilogien: Hjernesmarte Børn, Hjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Hun har også skrevet minibogen Ansvar samt HJERNEVENNER-minibogsserien, så børn og unge kan lære at gøre hjernen til en medspiller i hverdagen:

 • Stierne i hjernen anbefales af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær
 • Bliv ven med hjernens amygdala anbefales af professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen
 • Gør hjernen til en medspiller anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017 Louise Klinge
 • Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard
 • Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen
 • Tag nye billeder med hjernen anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens
 • Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer

Anette Prehn er også en flittig skaber af sange til Danmark, primært i samspil med komponisterne Rasmus Skov Borring og Kristian Bisgaard. Du kan se/synge alle hendes offentliggjorte sange her. Og læse mere om Anette Prehns mission her

Følg Anette Prehn på Facebook | Følg Anette Prehn på LinkedIn