Jeg glæder mig vildt til at holde dette foredrag fem forskellige steder i landet til foråret. Gruppepres, tavshedskultur og lemmingeeffekt er nogle af de socialpsykologiske mekanismer, der let kan opstå, når mennesker er i samspil med hinanden.

Vil vi undgå at lande i dem, skal vi i stedet opbygge et værdimæssigt repertoire, der blandt andet består af Empati, Ansvar og Mod.

Ønsker vi, at vores teenagere og børn opbygger forudsætninger for at gå imod strømmen og stå op for stærke værdier i samspillet med andre, skal vi lære dem, hvordan man gør.

23. november udkommer minibogen “Empati”, og samme dag holder jeg for første gang nogensinde en online bogreception, der er gratis for alle. Du er velkommen til at melde dig til her: www.bit.ly/304q5qW og/eller finde et foredrag nær dig her: www.bit.ly/3bPunEP

Du kan også – indtil torsdag den 11. november – deltage i Facebook-konkurrencen om at vinde et eksemplar af “Mod”. Den er minibog nr. 2 i Menneskekender-serien skrevet til teenagere.


Anette Prehn (1975) er iværksætter, forskningsformidler, sociolog og forfatter til en række bestseller-bøger om hjernens spilleregler og disses betydning for socialt samspil, mental sundhed, læring og ledelse. Hendes nyeste bog er "Det syngende menneske. Nye veje til forbundethed". Anette Prehn opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?” Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle. Anette Prehn har bl.a. fået udgivet "Afledte effekter. Tag skyklapperne af - styrk børn og unges livsmestring", "FLIP - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" samt HJERNESMART-trilogien: Hjernesmarte Børn, Hjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Hun har også skrevet minibøgerne Ansvar og Mod samt HJERNEVENNER-minibogsserien, så børn og unge kan lære at gøre hjernen til en medspiller i hverdagen:

  • Stierne i hjernen anbefales af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær
  • Bliv ven med hjernens amygdala anbefales af professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen
  • Gør hjernen til en medspiller anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017 Louise Klinge
  • Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard
  • Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen
  • Tag nye billeder med hjernen anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens
  • Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer

Anette Prehn er også en flittig skaber af sange til Danmark, primært i samspil med komponisterne Rasmus Skov Borring og Kristian Bisgaard. Du kan se/synge alle hendes offentliggjorte sange her. Og læse mere om Anette Prehns mission her

Følg Anette Prehn på Facebook | Følg Anette Prehn på LinkedIn