FOLLOW ANETTE      Facebook     Twitter

HVAD ER FLIP-PRISEN?

FLIP-PRISEN på 25.000 DKK er indstiftet af Anette Prehn og uddeles årligt til en eller flere personer, som via deres handling får andre til at se en situation fra helt nye vinkler og på eksemplarisk vis minder os om, at mennesker behøver mennesker.

FLIP-Prisen i 2019 blev givet til Selina Juul. Læs her begrundelsen for, at netop hun modtog FLIP Prisen 2019.

FLIP-PRISEN 2018 blev uddelt på Bremen Teater den 22. oktober og gik til TEAM TVILLING. Læs begrundelsen her.

 

Kender du oplagte kandidater til FLIP-PRISEN 2020, så send dine forslag allerede nu til info@hjernesmart.dk

At flippe perspektivet vil sige at evne at se noget helt andet og kraftfuldt i en situation, end man selv eller andre ellers gør det. I bogen FLIP introducerer Anette Prehn en metode til at optræne evnen til at “flippe” – både i forhold til relationer, vilkår, situationer og selvopfattelse.

”FLIP rummer en revolutionær metode til at se relationer og udfordringer fra nye vinkler.” Marianne Breds Geoffroy, speciallæge i psykiatri, PhD og specialist i kognitiv adfærdsterapi

”Intelligent og særdeles brugbar.” Imran Rashid, læge, forfatter og foredragsholder. 

FLIP-Prisen blev indstiftet samme år som bogen FLIP udkom, som en anerkendelse af mennesker, der via deres handling får andre til at se en situation fra helt nye vinkler og på eksemplarisk vis minder os om, at mennesker behøver mennesker.

 

 


Anette Prehn (1975) er iværksætter, videnskabsformidler, sociolog og forfatter til en række bestseller-bøger om hjernens spilleregler, og disses betydning for socialt samspil, læring og ledelse. Hun opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at almindelige mennesker har gavn og glæde af det?” Det kickstartede hendes mission: at lave fremragende og jordnær videnskabsformidling; i særdeleshed at gøre hjerneforskning og socialpsykologi tilgængelig og brugbar for alle. Det gør hun bl.a. i sin bog FLIP – hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede samt i HJERNESMART-trilogien: Hjernesmarte BørnHjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Senest har hun fået udgivet HJERNEVENNER-serien, skrevet så man kan forstå og bruge den fra 10 år og opefter. Den første minibog hedder Stierne i hjernen og anbefales varmt af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær. Den anden hedder Bliv ven med hjernens amygdala og anbefales af professor i socialpsykologi, Per Schultz Jørgensen. Den tredje hedder Gør hjernen til en medspiller og anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017, Louise Klinge. Den fjerde Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard. Den femte Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen, mens den sjette Tag nye billeder med hjernen, anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens. Den syvende minibog Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer.Du kan købe Hjernevenner-seriens minibøger samlet her. Du kan også læse mere om Anette Prehns mission her.

Close

Lær at bruge hjernens spilleregler. Abonner her på nyheder fra HJERNESMART.DK og modtag en ugentlig email, der er skræddersyet til dine ønsker:

Interesserer

Du modtager én ugentlig email pr. kategori, du vælger (såfremt der er lagt nyheder op den uge).

Ønsker du nyheder inden for flere interesseområder, vil det muligvis være lettest for dig at tilvælge "Alle nyheder" og alene modtage én email, der dækker flere områder.