TEAM TVILLING! 

På Bremen Teater den 22. oktober blev det afsløret, hvem der modtager den nystiftede FLIP-PRIS for første gang. FLIP-PRISEN uddeles årligt til en eller flere personer, som via deres handling får andre til at se en situation fra helt nye vinkler og på eksemplarisk vis minder os om, at mennesker behøver mennesker.

Team Tvilling – ved tvillingebrødrene og livsentusiasterne Peder og Steen Mondrup – er indbegrebet af det, jeg gerne ville med FLIP-PRISEN. De har med TEAM TVILLING – der er et landsdækkende projekt, som samler over 500 glade frivillige løbere og handi-atleter – evnet at “flippe”:

 • hvad løb er og kan, og dermed både løbets succeskriterier og relationen mellem parterne,
 • adgangen til løbeverdenen,
 • handi-atleternes selvopfattelse og livskvalitet samt
 • omgivelsernes opfattelse af, hvad handikappede kan tåle og har gavn af.

Begrundelse for FLIP-prisen 2018

Prisoverrækkelsens mest rørende øjeblik var, da de mere end 400 publikummer på Bremen Teater brød ud i taktfaste klap, da Team Tvillings video spillede. I hele tre minutter klappede salen af de to tvillinger og det “imperium”, de har under opbygning!

TV2 Lorrys indslag om Team Tvillings modtagelse af FLIP-prisen

Jeg har i årevis drømt om at indstifte og give denne pris, og jeg er virkelig glad og ydmyg over, at den nu lever. Hvis du har kandidater til FLIP-PRISEN 2019, så tip mig gerne på info@hjernesmart.dk.

Solskin

Anette

 


Anette Prehn (1975) er iværksætter, forskningsformidler, sociolog og forfatter til en række bestseller-bøger om hjernens spilleregler og disses betydning for socialt samspil, mental sundhed, læring og ledelse. Hendes nyeste bog er "Det syngende menneske. Nye veje til forbundethed". Anette Prehn opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?” Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle. Anette Prehn har bl.a. fået udgivet "Afledte effekter. Tag skyklapperne af - styrk børn og unges livsmestring", "FLIP - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" samt HJERNESMART-trilogien: Hjernesmarte Børn, Hjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Hun har også skrevet minibøgerne Ansvar og Mod samt HJERNEVENNER-minibogsserien, så børn og unge kan lære at gøre hjernen til en medspiller i hverdagen:

 • Stierne i hjernen anbefales af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær
 • Bliv ven med hjernens amygdala anbefales af professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen
 • Gør hjernen til en medspiller anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017 Louise Klinge
 • Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard
 • Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen
 • Tag nye billeder med hjernen anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens
 • Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer

Anette Prehn er også en flittig skaber af sange til Danmark, primært i samspil med komponisterne Rasmus Skov Borring og Kristian Bisgaard. Du kan se/synge alle hendes offentliggjorte sange her. Og læse mere om Anette Prehns mission her

Følg Anette Prehn på Facebook | Følg Anette Prehn på LinkedIn