TEAM TVILLING! 

På Bremen Teater den 22. oktober blev det afsløret, hvem der modtager den nystiftede FLIP-PRIS for første gang. FLIP-PRISEN uddeles årligt til en eller flere personer, som via deres handling får andre til at se en situation fra helt nye vinkler og på eksemplarisk vis minder os om, at mennesker behøver mennesker.

Team Tvilling – ved tvillingebrødrene og livsentusiasterne Peder og Steen Mondrup – er indbegrebet af det, jeg gerne ville med FLIP-PRISEN. De har med TEAM TVILLING – der er et landsdækkende projekt, som samler over 500 glade frivillige løbere og handi-atleter – evnet at “flippe”:

  • hvad løb er og kan, og dermed både løbets succeskriterier og relationen mellem parterne,
  • adgangen til løbeverdenen,
  • handi-atleternes selvopfattelse og livskvalitet samt
  • omgivelsernes opfattelse af, hvad handikappede kan tåle og har gavn af.

Begrundelse for FLIP-prisen 2018

Prisoverrækkelsens mest rørende øjeblik var, da de mere end 400 publikummer på Bremen Teater brød ud i taktfaste klap, da Team Tvillings video spillede. I hele tre minutter klappede salen af de to tvillinger og det “imperium”, de har under opbygning!

TV2 Lorrys indslag om Team Tvillings modtagelse af FLIP-prisen

Jeg har i årevis drømt om at indstifte og give denne pris, og jeg er virkelig glad og ydmyg over, at den nu lever. Hvis du har kandidater til FLIP-PRISEN 2019, så tip mig gerne på info@hjernesmart.dk.

Solskin

Anette

 


Anette Prehn (1975) er iværksætter, videnskabsformidler, sociolog og forfatter til en række bestseller-bøger om hjernens spilleregler, og disses betydning for socialt samspil, læring og ledelse. Hun opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at almindelige mennesker har gavn og glæde af det?” Det kickstartede hendes mission: at lave fremragende og jordnær videnskabsformidling; i særdeleshed at gøre hjerneforskning og socialpsykologi tilgængelig og brugbar for alle. Det gør hun bl.a. i sin bog FLIP – hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede samt i HJERNESMART-trilogien: Hjernesmarte BørnHjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Senest har hun fået udgivet HJERNEVENNER-serien, skrevet så man kan forstå og bruge den fra 10 år og opefter. Den første minibog hedder Stierne i hjernen og anbefales varmt af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær. Den anden hedder Bliv ven med hjernens amygdala og anbefales af professor i socialpsykologi, Per Schultz Jørgensen. Den tredje hedder Gør hjernen til en medspiller og anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017, Louise Klinge. Den fjerde Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard. Den femte Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen, mens den sjette Tag nye billeder med hjernen, anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens. Den syvende minibog Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer.Du kan købe Hjernevenner-seriens minibøger samlet her. Du kan også læse mere om Anette Prehns mission her.

Følg Anette Prehn på Facebook | Følg Anette Prehn på LinkedIn