Her har du mulighed for at se 20 minutters interview med Anette Prehn om hendes seneste bog “På gådejagt efter Jeppe Aakjærs usungne sange”. Det er Mads Zacho, Politikens opinionsredaktør, der interviewer Anette på årets BogForum i Bella Centret.

Politikens opinionsredaktør Mads Zacho interviewer Anette Prehn om “På gådejagt efter Jeppe Aakjærs usungne sange”, udkommet på Gyldendal 14. oktober 2021

Desuden blev Anette på BogForum interviewet af journalist Kåre Gade om hendes bog “Det syngende menneske – nye veje til forbundethed“, der udkom i 2020. Dette interview blev dog ikke optaget men handlede bl.a. om vigtigheden af, at generationen af unge mennesker i dag kan se deres følelser spejlet af mennesker, der har levet før i stedet for at føle sig usædvanliggjort (og ensom).

Anette Prehn og Kåre Gade på BogForum 2021 efter samtalen om “Det syngende menneske – nye veje til forbundethed”
Anette Prehn bliver interviewet af Mads Zacho på BogForum 2021 om “På gådejagt efter Jeppe Aakjærs usungne sange”

Anette Prehn (1975) er iværksætter, forskningsformidler, sociolog og forfatter til en række bestseller-bøger om hjernens spilleregler og disses betydning for socialt samspil, mental sundhed, læring og ledelse. Hendes nyeste bog er "Det syngende menneske. Nye veje til forbundethed". Anette Prehn opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved det her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?” Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle. Anette Prehn har bl.a. fået udgivet "Afledte effekter. Tag skyklapperne af - styrk børn og unges livsmestring", "FLIP - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" samt HJERNESMART-trilogien: Hjernesmarte Børn, Hjernesmart Ledelse og Hjernesmart Pædagogik. Hun har også skrevet minibøgerne Ansvar og Mod samt HJERNEVENNER-minibogsserien, så børn og unge kan lære at gøre hjernen til en medspiller i hverdagen:

  • Stierne i hjernen anbefales af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær
  • Bliv ven med hjernens amygdala anbefales af professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen
  • Gør hjernen til en medspiller anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017 Louise Klinge
  • Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard
  • Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen
  • Tag nye billeder med hjernen anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens
  • Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer

Anette Prehn er også en flittig skaber af sange til Danmark, primært i samspil med komponisterne Rasmus Skov Borring og Kristian Bisgaard. Du kan se/synge alle hendes offentliggjorte sange her. Og læse mere om Anette Prehns mission her

Følg Anette Prehn på Facebook | Følg Anette Prehn på LinkedIn