21. oktober bragte Frederiksborg Amts Avis et interview med sociolog, foredragsholder og forfatter Anette Prehn om hendes seneste bog, Stierne i hjernen. Den er en del af HJERNEVENNER-serien, der er skrevet, så den kan læses fra 10 år og opefter.

Du kan læse interviewet her: Alle fortjener at blive ven med hjernen.

Fra artiklen: “Det er i høj grad et public service ideal, der driver Anette Prehn. At få anvendelig videnskab ud til almindelige mennesker er hendes store motivation.
– Vi er i år 2017. Det er 500 år siden, at reformationen fik kristendommen ud af volapyk-tårnet. Det er på tide, at det samme sker for videnskaben. Almindelige mennesker fortjener at kende til hjernens spilleregler i et sprog, de kan forstå, huske, bruge og have gavn af, siger Anette Prehn.”

Anette Prehn (1975) er sociolog, facilitator, foredragsholder og forfatter til fem bøger om hjernens spilleregler. Hun opdagede for ca. 10 år siden, at hjernen følger bestemte spilleregler, der har stor betydning for menneskers sociale samspil – men at stort set ingen kender dem. Og at selv de mennesker, der vist nok har hørt om dem, ikke nødvendigvis ved hvordan de skal bruges. Det er Anette Prehns ambition at lave fremragende, jordnær videnskabsformidling: i særdeleshed at gøre hjerneforskning og socialpsykologi tilgængelig og brugbar for alle. Det gør hun bl.a. i sin HJERNESMART-trilogi: en række bestseller-bøger om hjernens logikker. Fra september 2017 og et halvt år frem er hun konstant bogaktuel: Hver måned udkommer en ny minibog på 24 sider, skrevet så man kan forstå og have glæde af den fra 10 år og opefter. Den første hedder Stierne i hjernen og anbefales blandt andre varmt af hjerneforsker Troels W. Kjær.