Det er med stor glæde, at jeg kan fortælle, at minibogen om søvn nu er udkommet, og tilmed konstateret, at hele to søvneksperter anbefaler bogen.

Maiken Nedergaard, professor, hjerneforsker og leder af forskergruppen, der gjorde den banebrydende opdagelse af, at søvn fungerer som hjernens opvaskemaskine, anbefaler bogen varmt med disse ord: “Anette Prehn har med ‘Sov dig til en bedre hjerne’ begået en super bog om søvn, der er både fornøjelig, spændende og let at lœse. De videnskabelige oplysninger er korrekte helt ned i detaljerede mekanismer. Bogen giver børn, unge og voksne indsigt i, hvor vigtigt det er at få god og nok søvn – og hvordan man konkret kan skabe sunde søvnvaner i sin hverdag. Bogen kan varmt anbefales!”

Søren Berg, associeret professor, søvnmedicinsk specialist, ScanSleep, skriver om minibogen: ”God og tilstrækkelig søvn er grundlæggende vigtigt. Ikke mindst hos børn og unge. Anette Prehn har skrevet en let tilgængelig og informativ lille bog om søvn og gode søvnvaner, som vil kunne bidrage til, at børn og unge mennesker bliver opmærksomme på, hvor vigtig søvnen er for deres fysiske og psykiske udvikling.”

Pressemeddelelse – Sov dig til en bedre hjerne

Og så er der børneanmeldelserne – ikke mindst:

Karl Soneff, 12 år, fra København skriver: ”Super spændende bog skrevet med humor! Den når børn meget bedre end normale faktabøger. Man bliver på en måde involveret i bogen. Det bedste ved bogen er, at nu har jeg en god undskyldning for at sove længe!”

Du kan købe søvnbogen her.

Martine Kudsk Olsen, 13 år, fra Risskov skriver: “Normalt kan jeg ikke så godt lide faktabøger, fordi jeg synes det bliver for tungt og svært at komme igennem. Men ‘Sov dig til en bedre hjerne’ er en meget anderledes faktabog. Den bliver hverken for tung eller for børnebogsagtig. Jeg synes, det er godt, at bogen nogle gange bruger svære ord. Det viser tillid til læseren; at de kan forstå det. Selve indholdet synes jeg er fascinerende, og fakta er pakket ind i teksten på en enkel måde. Jeg har aldrig før vidst, at søvn er ligesom en opvaskemaskine for hjernen. Det gør det nemmere at forstå, hvorfor vi skal sørge for at få sovet nok. Jeg tror også, at det er et rigtig vigtigt emne at tage op, fordi så mange får sovet for lidt.”

Sofie Antvorskov, 13 år, fra Fredensborg skriver: ”’Sov dig til en bedre hjerne’ er en lille, sjov og letlæst bog, der indeholder masser af gode tips til, hvad man kan gøre, hvis man ikke kan falde i søvn eller sover dårligt. Man lærer så meget af at læse den! Jeg læste bogen efter en nat, hvor jeg næsten ikke havde fået sovet. Bogen gjorde mig meget mere opmærksom på, hvorfor det er så vigtigt, at jeg får min søvn, og hvad jeg kan gøre for at få den. Jeg lærte fx, at det er vigtigt at gå ned i gear, før jeg lægger mig til at sove, så hjernen bedre kan gå fra beta- til deltafasen. Bogen er fyldt med gode eksempler, der får pointerne til at hænge fast.”

Atter engang er det illustrator Marie Priems skønne streg, der fylder bogens sider. Du er bare sej, Marie! TAK! Også tak til min dygtige, fleksible og altid venlige redaktør, Mette Elbeck. TAK at du respekterer min tårnhøje ambition om at sende premium kvalitetsbøger ud i verden – med de runder det kræver. Og for tålmodighed og begavet samspil i bogskabelsens mange, forskelligartede faser.

Du kan købe søvnbogen her.

Anette Prehn (1975) er sociolog, facilitator, foredragsholder og forfatter til fem bøger om hjernens spilleregler. Hun opdagede for ca. 10 år siden, at hjernen følger bestemte spilleregler, der har stor betydning for menneskers sociale samspil – men at stort set ingen kender dem. Og at selv de mennesker, der vist nok har hørt om dem, ikke nødvendigvis ved hvordan de skal bruges. Det er Anette Prehns ambition at lave fremragende, jordnær videnskabsformidling: i særdeleshed at gøre hjerneforskning og socialpsykologi tilgængelig og brugbar for alle. Det gør hun bl.a. i sin HJERNESMART-trilogi: en række bestseller-bøger om hjernens logikker. Fra september 2017 og et halvt år frem er hun konstant bogaktuel: Hver måned udkommer en ny minibog på 24 sider i HJERNEVENNER-SERIEN, skrevet så man kan forstå og have glæde af den fra 10 år og opefter. Den første hedder Stierne i hjernen og anbefales blandt andre varmt af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær. Den anden hedder Bliv ven med hjernens amygdala og anbefales bl.a. af professor i socialpsykologi, og forfatter til bl.a. Robuste Børn, Per Schultz Jørgenen. Den tredje hedder Gør hjernen til en medspiller og anbefales bl.a. af Ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017, Louise Klinge.