Dette efterår står på mange måder i reframingens tegn. Dels omfortolker jeg selv på en række nøgleområder af livet. Dels efterspørger kunder i høj grad at få reframing ind under huden, så det kan styrke dem i at begå sig indenfor konstant omskiftelige rammer og med opgaver, der hyppigt ændrer karakter.

Indsigt i reframing = ugens bedste timer

I den forløbne uge havde jeg fornøjelsen af at bidrage med en workshop om reframing hos Danske Bank i én af de afdelinger, der i den grad oplever (og skal kunne få kolleger i banken med på) forandringer. “100% inspirerende og brugbart. Min uges to bedste timer”, skrev en deltager på LinkedIn bagefter.


På fredag flyver jeg til Bali og senere Yogyakarta i Indonesien for at være keynote speaker på Bank of Indonesia Instituttets lederkonference. Jeg taler over temaet “How to Nurture Cognitive Flexibility in a VUCA Environment” og glæder mig helt vildt! VUCA står i øvrigt for “Volatility, Uncertainty, Complexity and Ambiguity” og refererer til omgivelser, der er præget af flygtighed, usikkerhed, kompleksitet og flertydighed.

Forleden delte jeg på min blog et indlæg om, hvordan man kan bruge reframing kraftfuldt til bedre at kunne rumme og få det bedste ud af andres måde at være på. Også når andres adfærd irriterer én. Se evt: www.hjernesmart.dk/gamle-dage/

100% afklaret og topmotiveret trods degradering

En læser har netop delt med mig, hvordan han har tacklet en nedjustering af sin rolle i virksomheden ved at bruge min reframingsmetode Framestorm, og at han nu oplever sig “100% afklaret med situationen og topmotiveret til at lære og udforske” i sin nye rolle. Samtidig glæder han sig over fremover at have mere plads til sin familie. “Det, jeg har gjort, har virket meget effektivt”, skriver han. Og det er præcis dét, reframing er, når man kan: Meget effektivt til at regulere følelser og tilpasse sine tanker og adfærd til situationen, som den nu engang er p.t. Og til løbende at justere sit mindset, så man både kan præstere og trives i omgivelser, der er særdeles foranderlige.

Endnu få pladser tilbage på efterårets sidste reframingskursus

Den 6. til 7. november afholder jeg så efterårets allersidste reframingskursus i Fredensborg. Der er få ledige pladser tilbage: www.hjernesmart.dk/framestorm-grundkursus/ Hvis du kan mærke, at ovenstående reframings-kompetence kunne være relevant i dit liv, så skriv endelig og tilmeld dig/jer på anette@anetteprehn.com (først til mølle).

Anette Prehn (1975) er sociolog, facilitator, foredragsholder og forfatter til fem bøger om hjernens spilleregler. Hun opdagede for ca. 10 år siden, at hjernen følger bestemte spilleregler men at stort set ingen kender dem. Og at selv de mennesker, der vist nok har hørt om dem, ikke ved hvordan de skal bruges. Det er Anette Prehns ambition at lave fremragende, jordnær videnskabsformidling: i særdeleshed at gøre hjerneforskning og socialpsykologi tilgængelig og brugbar for alle. Det gør hun bl.a. i sin HJERNESMART-trilogi: en række bestseller-bøger om hjernens logikker. Fra september 2017 og et halvt år frem er hun konstant bogaktuel: Hver måned udkommer en ny minibog på 24 sider, skrevet så man kan forstå og have glæde af den fra 10 år og opefter. Den første hedder Stierne i hjernen og anbefales blandt andre varmt af hjerneforsker Troels W. Kjær. Bogen handler om praktisk plasticitet, fremtidståge og hvordan vi styrker relevante stier i hverdagen.