FOLLOW ANETTE      Facebook      YOU TUBE

Om Anette Prehn

Anette Prehn (1975) er sociolog, facilitator, foredragsholder og forfatter til fem bøger om hjernens spilleregler. Hun opdagede for ca. 10 år siden, at hjernen følger bestemte spilleregler men at stort set ingen kender dem. Og at selv de mennesker, der vist nok har hørt om dem, ikke ved hvordan de skal bruges. Det er Anette Prehns ambition at lave fremragende, jordnær videnskabsformidling: i særdeleshed at gøre hjerneforskning og socialpsykologi tilgængelig og brugbar for alle. Det gør hun bl.a. i sin HJERNESMART-trilogi: en række bestseller-bøger om hjernens logikker. Desuden er hun gået i gang med at skrive HJERNEVENNER-serien, syv minibøger på 24 sider, der forklarer hjernens spilleregler i øjenhøjde og kan læses fra 10 år og opefter. Se seriens titler her.

anette-prehn-2015

Anette Prehn har optrænet en særlig evne til at forklare komplekse ting enkelt, jordnært, metaforisk og brugbart og til at udvikle metoder, der gør det let for mennesker at gøre hjernen til en medspiller i deres hverdag. Hendes formidling vækker begejstring overalt i landet – på tværs af fag, industrier, aldre og hverdagsudfordringer. Hun bidrager hos kunder som Bosch, Danske Bank, Ericsson, Novo Nordisk, Man Diesel & Turbo, Novozymes, Siemens, Nordea, en række offentlige arbejdspladser i kommuner og regioner samt Danmarks Tekniske Universitet, Copenhagen Business School og Saïd Business School/Oxford University. Du kan læse udtalelser fra kunder her.

Tilbage i 2009/10 var Anette Prehn den første i Danmark til at undervise i NeuroLeadership, det vil sige anvendt hjerneforskning for ledere. I 2009 blev hun tildelt prisen “Årets underviser – ledelse og coaching” af den store norskejede konferenceudbyder Confex. I perioden 2008 til 2013 boede Anette Prehn i England og Schweiz.

Danmark - Middelfart. 22/08/13 DBIO undervisere til konference. Foto: Johnny Wichmann / BILLEDBYROETSigende for hendes arbejde bor Anette Prehn hverken i den ene ”silo” eller i den anden ”silo” men arbejder på tværs af discipliner, grupper og industrier. I stedet for at opfatte hende som tilhørende én bestemt kasse, kan man snarere se hende som en art ”investor”. Men hvor investorer som i ”Løvens Hule” investerer deres økonomiske kapital i en isforretning den ene dag, en digital markedsplads den anden dag og en renserivirksomhed den tredje dag, så tilbyder og investerer Anette Prehn sin kreative-analytiske kapital på en række forskellige felter, der betyder noget for mennesker: ledelse, håndtering af forandringer, vaneændring, læring, pædagogik, forældreskab og børneliv.

For at tilbyde nogle af de kraftfulde, hjernesmarte metoder til verden – herunder til mennesker, der ikke har mulighed til at tage på offline uddannelse hos hende eller har råd til at købe hendes bøger – har Anette Prehn lavet det “håndholdte” online kursus The Neuroscience of Reframing – and How to Do It. Det har i dag mere end 50.000 studerende på verdensplan fra 177 forskellige lande og får 4,5 af 5 stjerner af de studerende. Anette Prehns bøger er til dato udkommet på engelsk, kinesisk, russisk, tysk, svensk og norsk foruden dansk.

I 2001 tog Anette Prehn sin kandidatgrad i sociologi med en særlig interesse for socialpsykologi. Såvel psykologi, socialpsykologi og sociologi studerer de ydre tegn på hjerneaktivitet, og i tiden omkring 2005 blev Anette Prehns interesse for hjernens indre funktioner og spilleregler vakt. Men da hun gik til felter, som forsøger at hjælpe mennesker med at ændre tanke- og følelsesmønstre, savnede hun imidlertid hard core videnskab (“hvad sker der derinde?”). Og da hun gik til videnskaben, savnede hun evnen til at ville (og kunne) formidle i øjenhøjde til almindelige mennesker (“hvordan kan denne viden bruges?”). Hendes engagement i anvendt hjerneforskning lå derfor lige for. Anette Prehn forklarer selv, at hun løfter videnskaben ud af Elfenbenstårnet og oversætter den til hverdagssprog samt udvikler kraftfulde metaforer og værktøjer, der let kan huskes og bruges. Hun er selvstændig erhvervsdrivende på 12. år, der har kastet sig over et højst ambitøst oplysningsprojekt. Som hun siger: ”Hvis forskning ikke når ud til og gavner almindelige mennesker, hvad er så pointen?” og ”Stil krav om jordnær oversættelse af forskningsresultater – og se så at komme ud af starthullerne også ift. den større verden. Vi har masser af viden, som verden behøver!”

Du er velkommen til at finde Anette Prehn på LinkedIn eller Facebook.

Hvis du ønsker at booke Anette Prehn til workshops, så skriv til anette@anetteprehn.com. På foredragssiden repræsenteres Anette Prehn af Danmarks største foredragsbureau Athenas. Internationalt repræsenteres hun af A-Speakers.

Close