Leg dig til at styrke i svære situationer – lær at framestorme!

af | Events, Læring, Vaneændring

En dag i 2017 væltede en skøn familielæge ind i mit liv. “Jeg har skrevet en bog om legende intelligens, og du er med i den!” fortalte han mig. ”Nå, OK, fedt, hvordan det?” Jo, han havde på afstand (han bor i Michigan) lært min reframingsmetode Framestorm at kende, forstået dens potentiale og nu fundet plads til den i kapitel 1 om ”Fantasi” i sin kommende bog.

Anthony DeBenedet hedder lægen. Bogen hedder Playful Intelligence. Anthony ønsker med bogen at give voksne en større forståelse af, hvordan den legende indstilling til livet kan få mere plads i deres liv og afbalancere de mange, mere seriøse aspekter af det at være voksen. Og nu hvor jeg har læst bogen – og side efter side har fået gåsehud, grædt og er blevet inspireret – må jeg sige, at Anthony har fat i noget virkelig vigtigt i sin udforskning af Fantasi, Social Sans, Humor, Spontanitet og Forundring.

Han rammer i øvrigt lige ind i hjertet af Framestorm-metode, når han beskriver, hvordan ”nøglen til Framestorming er at blive ved, uanset hvor eksotiske omfortolkninger ens fantasi får kastet af sig. Anette formulerer det sigende: ”Når reframings-brainstormen begynder, pauser den enkelte blidt og legende de neurale forbindelser, der hidtil er blevet aktiveret sammen og omdirigerer i stedet opmærksomheden til konstruktive alternativer, som styrker ressourcefuldheden. Med andre ord handler det ikke bare om at tænke ud af boksen. Framestorm handler om at skabe en helt ny boks! Og derefter skabe en ny! Og en ny! Og endnu en ny … ”

Det er SÅ godt set af Anthony DeBenedet. Når vi Framestormer, går vi lige præcis ind i en legende tilstand sammen. Jeg har tidligere skrevet om dette i mit indlæg “Grin dig til nye perspektiver”. Du kan også læse Psykologis reportage fra et Framestorm-kursus her.

Jeg afholder løbende Framestorm-kurser i Fredensborg. Hvis du vil lære at lege dig frem til nye perspektiver på svære situationer, så er kurset her for dig.

Du kan læse mere og tilmelde dig her. Ses vi?

Anette Prehn (1975) er stifter af Centre for Brain-Based Leadership and Learning. Hun har været iværksætter siden 2005 og er forskningsformidler, sociolog af uddannelse og forfatter til mere end 20 bestseller-bøger om hjernens spilleregler samt disses betydning for læring, ledelse, vaneændring, mental sundhed og socialt samspil.

Anette Prehn opdagede for år tilbage, at hjernen følger bestemte spilleregler. “What!” tænkte hun. “Hvordan kan det være, at forskerne ved dét her, uden at det er omsat, så almindelige mennesker har konkret gavn og glæde af det?”

Det kickstartede hendes mission: At blive en folkets formidler, der gør socialpsykologi og hjerneforskning praktisk anvendelig for alle. "Forskning til folket!" er Anette Prehns motto, og hun formidler vigtig forskning jordnært, engagerende og med et glimt i øjet, så den kan forstås, huskes og anvendes. 

Anette Prehn har bl.a. fået udgivet HJERNESMART-trilogien: Hjernesmart LedelseHjernesmarte Børn, og Hjernesmart Pædagogik. Desuden har hun skrevet "FLIP - hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede" - der udvikler læserens kognitive fleksibilitet.

Hun har også skrevet minibøgerne Ansvar, Mod og Empati i MENNESKEKENDER-minibogsserien til teenagere samt HJERNEVENNER-minibogsserien, så børn og unge kan lære at gøre hjernen til en medspiller i hverdagen:

  • Stierne i hjernen anbefales af professor og hjerneforsker Troels W. Kjær
  • Bliv ven med hjernens amygdala anbefales af professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen
  • Gør hjernen til en medspiller anbefales af ph.d. og vinder af Ph.d. Cup 2017 Louise Klinge
  • Sov dig til en bedre hjerne anbefales af hjerneforsker og søvnekspert Maiken Nedergaard
  • Giv hjernen plads til udvikling anbefales af familievejleder Lola Jensen
  • Tag nye billeder med hjernen anbefales af hjerneforsker Kjeld Fredens
  • Din kreative hjerne anbefales af mad-entreprenør Claus Meyer

Anette Prehn taler for organisationer i forandring og ansatte, der oplever lovlig meget negativ stress og fremtidståge. Ikke mindst underviser hun i, hvordan mennesker får hjernen som medspiller i bevægelsen fra gamle vaner til nytænkende resultatskabelse.

Hun har udviklet den registrerede metode Framestorm, som systematisk og kreativt katapulterer kogntiv fleksibilitet, dvs. evnen til at betragte en situation fra mange forskellige, øjenåbnende vinkler.