KURSUS FOR FORÆLDRE: Vrede, irritabilitet, frygt eller nervøsitet kan hurtigt komme til at fylde meget i et barns eller en families liv. At forstå hvad der foregår i hjernen i sådanne situationer er vigtigt for at skabe læring og følelsesregulering. Her spiller amygdala en nøglerolle. Når vi oplever disse voldsomme følelsesudbrud, er vi nemlig kapret af vores amygdala, og vi kan med fordel se at få den beroliget igen.

Alle børn, forældre og familier kan have værdi af at kende til amygdala. Kurset her henvender sig dog særligt til forældre til børn mellem cirka 4 og 10 år.

Det er for dig, der har fået aha-oplevelser omkring amygdala gennem læsningen af Hjernesmarte Børn og drømmer om at kunne indvie dine børn i denne hjernefunktion på empatisk, engagerende og systematisk vis. Hvordan man bliver “dus” med amygdala? Hvor starter og slutter man henne? Hvilke værktøjer kan bruges hvordan? Kurset her viser vej!

Kursusdato:
28. maj 2018, kl. 9 til 16. (pris: 2.000 DKK inkl. 25% moms)Kursuspris og sted:
2.000 kr., hvilket inkluderer:

  • Mappe med konkret plan for, hvordan du kan introducere amygdala for dine børn.
  • Dansk oversættelse af historie, der illustrerer, hvordan det opleves at være kapret af sin amygdala.
  • Forplejning på kurset (begynder med morgenmad kl. 8.30)

Der er mulighed for at købe et hjemmelavet amygdala-træur til særpris på kurset. Prisen på dagen er 188 kr (normalpris: 373 kr).

Ved samtidig tilmelding af flere fra samme familie eller netværk – gives der 10% rabat.

Kurset foregår på Danhostel Fredensborg, som ligger naturskønt, lige opad Fredensborg Slotshave og Esrum Sø. Stedet er kendt for sit venlige og personlige værtspar og deres lækre mad. Vi vil benytte os af naturen til visse gående øvelser – så lad gerne de højhælede blive hjemme 😉 Ønsker du overnatning for egen regning, kan du kontakte Danhostel Fredensborg på 60 54 97 00 eller fredensborg@danhostel.dk. Du får 15% rabat på overnatninger på vandrehjemmet ifm. kurset. Vil du overnatte på hotel i stedet, er naboen Hotel Fredensborg Store Kro en mulighed. Hotellet kan kontaktes på 36 44 80 20 eller info@storekro.com.

Deltagelse i kurset forudsætter, at du/I har læst og reflekteret over bogen ”Hjernesmarte Børn” af Anette Prehn.

Dagens temaer:

  • Hvad giver det børn (og voksne) at kende til amygdala og pandelapperne? Hvad giver det til relationen mellem forældre og børn?samspillet-mellem-amygdala-og-pandelapperne
  • I hvilken rækkefølge kan børn med fordel lære at bruge de forskellige amygdala-værktøjer?
  • Skal vi nu droppe at tale om følelser?
  • Hvilken tilstand skal du som voksen være i for at henvise til amygdala og hjernens spilleregler? Hvordan går du foran som et amygdala-regulerende forbillede?
  • Hvilke stier er nyttige at styrke i hverdagen for at forebygge amygdala-kapringer?

ARTIKEL: Hun lærer børn at sige “amygdala”

Kurset er ikke et certificeringskursus (og i parentes bemærket leveres al undervisning i Danmark med titlen ”Hjernesmart” af Anette Prehn. Betegnelsen ”Hjernesmart” er et registreret varemærke).

Kurset klæder dig på til at kunne introducere amygdala på en systematisk og engagerende måde for din familie og omgangskreds.

VIDEO: Amygdala-sangen

Tilmelding
Tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet ved at bruge betalingslinket nedenfor.VIDEO: Pigen, der beroligede sin amygdala ved at sige ‘undskyld’

Anette Prehn (1975) er sociolog, facilitator, foredragsholder og forfatter til fem bøger om hjernens spilleregler. Hun opdagede for ca. 10 år siden, at hjernen følger bestemte spilleregler men at stort set ingen kender dem. Og at selv de mennesker, der vist nok har hørt om dem, ikke ved hvordan de skal bruges. Det er Anette Prehns ambition at lave fremragende, jordnær videnskabsformidling: i særdeleshed at gøre hjerneforskning og socialpsykologi tilgængelig og brugbar for alle. Det gør hun bl.a. i sin HJERNESMART-trilogi: en række bestseller-bøger om hjernens logikker. Fra september 2017 og et halvt år frem er hun konstant bogaktuel: Hver måned udkommer en ny minibog på 24 sider, skrevet så man kan forstå og have glæde af den fra 10 år og opefter. Den første hedder Stierne i hjernen og anbefales blandt andre varmt af hjerneforsker Troels W. Kjær. Bogen handler om praktisk plasticitet, fremtidståge og hvordan vi styrker relevante stier i hverdagen.