I efterårsferien havde jeg æren at tale på en konference arrangeret af Bank Indonesia Institute. Mit 3-timers indlæg – og bidrag på efterfølgende paneldebat – handlede om, hvor vigtigt det er at optræne “kognitiv fleksibilitet”, når man lever og arbejder i særdeles omskiftelige omgivelser, som bankfolk og mange andre professioner gør det i disse og kommende år.

Kognitiv fleksibilitet er evnen til at tilpasse sin tænkning og adfærd til ændringer i ens miljø – og er dermed grundlæggende vigtig for mennesker overlevelse og velbefindende.

Samtidig er det lidt af et hjertebarn for mig. Jeg har bl.a. udviklet metoden Framestorm, som enkelt hjælper mennesker til at kunne se en situation, udfordring eller relation fra mange forskellige sider og finde styrke og indre ro i at vælge en passende udlægning, som får hjernen til at spille med i stedet for at gå i baglås.

Så ja, de 120 deltagere i Yogyakarta i Indonesien blev klogere på, hvad kognitiv fleksibilitet er samt hvorfor det er hjernemæssigt muligt (men også hvorfor det kan være tricky) ligesom de blev klogere på, hvordan man konkret “Framestormer”.

Det var på alle måder en usædvanlig uge som “distinguished speaker”, og jeg nød samspillet med begavede mennesker fra en helt anden del af verden, som stillede særdeles relevante spørgsmål under paneldebatten og byggede masser af broer.

Hvis du vil vide mere om, hvordan du kan blive styrket i din evne til at se en situation fra flere vinkler (og på sigt hjælpe andre til at kunne det), så kan du læse mere her. Jeg afholder regelmæssigt to- eller tredages kurser i Framestorm-metoden, for mennesker, der gerne vil have evnen til reframing “ind under huden” og have let adgang til at se ting fra mangeartede sider.

Se her hvad tidligere deltagere siger om Framestorm-kurset:

  • “Dette kursus kan anbefales til ALLE”, Torben Hamann, leder
  • “Efter Framestorm-kurset har jeg haft det, som om jeg er begyndt at vinterbade. Mine sanser og celler er blevet vækket af dvale, og jeg kan nu se muligheder, hvor jeg før var låst i vanetænkning og til tider blev fanget i negative spiraler.” Ane Irene Randleff, udviklingskonsulent
  • “Jeg vil varmt anbefale kurset til alle, der ønsker at blive klogere på socialt samspil og tage ansvar for sin egen adfærd.” Mette-Marie Hejlsø, produktudviklingskonsulent
  • “Jeg er blevet klart styrket i at opdage en følelse, jeg har, identificere den frame/fortolkning, der nærer den (og hvilke langsigtede konsekvenser det vil få, hvis jeg bliver ved med at nære den) – og så ellers Framestorme mig frem til andre stier i hjernen, der med fordel kan trampes op. Framestorm er et værktøj, jeg har stor værdi af!” Ekaterina Delgado, Sales Service Manager
  • “Dette kursus bør være alle forundt!” Susanne Kolind, direktør
  • “Et meget givende kursus, som jeg anbefaler vidt og bredt.” Tali Rázga, kunstnerisk leder

DATOER FOR KOMMENDE FRAMESTORM-KURSER: 

  • 6.-7. november 2017. Store Kro i Fredensborg (pris: 4.995 kr. ekskl. moms) FÅ LEDIGE PLADSER
  • 1.-2. marts 2018. Store Kro i Fredensborg (pris: 4.995 kr. ekskl. moms) FÅ LEDIGE PLADSER
  • 11.-13. april 2018. Store Kro i Fredensborg (særpris for 3 dage: 6.295 kr. ekskl. moms)
  • 28.-30. maj 2018. Danhostel i Fredensborg  (særpris for 3 dage: 6.295 kr. ekskl. moms)

OM ANETTE PREHN
Anette Prehn (1975) er sociolog, prisvindende underviser, foredragsholder og forfatter. Hun kaldes ”en klog kone med barneøjne”, der formidler forskning om hjernen og socialt samspil, så det kan bruges til noget. Anettes drivkraft ligger i at gøre svære ting enkle, at eksperimentere med små skridt, der gør en stor forskel, og at skabe synergi på tværs af det, der ellers typisk betragtes som forskellige discipliner.

Anette Prehn sætter en ære i at være relevant for en bred vifte af organisationer og for mennesker på tværs af alder, faglig baggrund og rolle. Blandt hendes kunder tæller industrimastodonter som Siemens, Bosch, Ericsson og Philips, såvel som uddannelsesinstiitutioner som Copenhagen Business School, Danmarks Tekniske Universitet og Oxford University samt kommuner og regioner i alle egne af landet. Anette er tidligere blevet kåret som “Årets Underviser” af den norskejede kursusudbyder Confex. Hun er selvstændig i virksomheden Centre for Brain-Based Leadership and Learning på 13. år og har skrevet fem bøger om hjernens spilleregler. Hendes online-kurser følges af mere end 50.000 studerende fra hele verden.